Gravura laser-durabilitate în timp și acuratețe lucrărilor

Gravura laser-durabilitate în timp și acuratețe lucrărilor

Gravura laser-durabilitate în timp și acuratețe lucrărilor

Gravura laser este o procedură specială de inscripționare a obiectelor din metal, lemn, plastic realizată cu ajutorul laserului. Funcționează similar cu o imprimantă cu jet de cerneală, jetul de cerneală fiind înlocuit cu un fascicul de lumină trimis pe material.

Prin acest procedeu, o rază laser focalizată pe un material și deplasată pe acesta, urmând un model realizat de un software specializat instalat pe un computer, are ca efect vaporizarea unui strat superficial al acelui material. Prin reglarea parametrilor se poate obține o gravare superficială sau mai profundă care poate să varieze între 0,01 mm și 3 mm.

Procedura de inscripționare prin gravură laser poate fi deosebit de complexă și delicată! Gravura laser-durabilitate în timp și acuratețe lucrărilor

Se poate executa pe aproape orice fel de material, mai puțin metal. Metalul nu este afectat în niciun fel de gravarea cu laser CO2. Singurele metale care pot fi inscripționate cu laser, sunt cele cu diverse acoperiri, de exemplu vopsite, eloxate, brunate, etc.

gravura laser pret

Pe orice alte materiale însă gravarea laser dă rezultate foarte bune și mai ales viteza în execuție.

Profunzimea (adâncimea de gravare) este însă destul de mică, dar suficientă pentru personalizări care să reziste foarte mult în timp. Iată cateva exemple:

→ Gravare laser pe plastic metalizat

Gravare laser în lemn și plută

→ Gravare laser în metale cu acoperiri

→ Gravare laser marmură sau granit

Gravare laser pe sticla

Gravare laser pe piele și plus

→ Gravare laser lemn

→ Gravare laser aluminiu și alamă

Avantaje gravură laser:

  • produce o imagine permanentă, extrem de detaliată și fină
  • prin gravură laser se pot aplica și logouri cu mărime foarte mică
  • personalizarea este foarte rezistentă

♦ Calitatea

Calitatea gravurii laser este de neegalat. Produce o imagine permanentă, extrem de detaliată și fină, cu o rezoluție de până la 1200 dpi (puncte pe țol). Această rezoluție devine extrem de importantă atunci când ne referim la fotogravură, reprezentarea detaliilor fine, gravură pe sticlă, pe materiale nobile, sau într-unul dintre cele mai dure materiale, granitul. Un mare avantaj îl oferă faptul că prin gravură și tăiere laser, materialul nu suferă deplasări pe masa de lucru, nu necesită prinderi speciale.

Viteza

Laserul oferă cea mai rapidă metodă de taiere de pe piață pentru o gamă largă de materiale, oferă produse competitive și de extremă calitate, incomparabile cu cele realizate prin tehnicile tradiționale de tăiere. Echipamentul laser poate fi ajustat în așa fel încât să acopere toate nevoile, fie că vorbim de unicate sau producție de masă, în orice mărime.

Protecția mediului

Gravura laser nu produce reziduuri și nici noxe, iar posibilitățile avansate de optimizare permit gravarea chiar și pe materiale de foarte mici dimensiuni, astfel încât se pot recupera chiar și cele mai mici resturi de materiale.

Îți prezentăm cateva lucrările realizate din gravură laser pentru clienții noștri:

Solicită ofertă!

[huge_it_forms id=”8″]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − 9 =